تولید شیر فراپاستوریزه (ESL) در ایران
نوشته شده توسط : حسن محمد زاده

تولید شیر فراپاستوریزه (ESL) در ایران

  • تولید شیر فراپاستوریزه (ESL) در ایران

    milk

    خوشبختانه این روزها شاهد دستاوردهای پزشکی ارزشمندس هستیم و محققان کشورمان در این زمینه قدم های بزرگی بر داشته اند. یک شرکت فراورده های لبنی واقع در استان فارس برای اولین بار در ایران،  تولید شیر فراپاستوریزه یا ESL را کلید زد. راه اندازی این خط تولید پیشرفته در راستای افزایش سطح بهداشتی تولید شیر و بالا بردن سرانه مصرف لبنیات در سبد خانوار می باشد. در ادامه جزئیات این دستاورد را به شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

    طبق آمارهای موجود، سرانه مصرف لبنیات در ایران حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم می باشد که کمتر از نصف سرانه مصرف جهانی که معدل ۱۹۰ کیلوگرم و حدود یک سوم سرانه مصرف اروپا معادل ۳۰۰ کیلوگرم می باشد.

    از طرفی آمار بیماری پوکی استخوان به عنوان یک بیماری خاموش و مرموز در بین ایرانیان در سال های اخیر روند صعودی داشته است که مطمئناً وضعیت نامناسبی را در راه ایجاد یک جامعه سالم و پویا ایجاد می کند.

    درحالی که در قرن فعلی سیاست کشورهای پیشرفته و حتی درحال توسعه، به داشتن جامعه ای سالم متمرکز شده است. چرا که جامعه سالم، پایه و اساس ایجاد یک کشور قوی با ازکان اقتصادی وسیاسی و فرهنگی قوی می باشد.

    در این میان رسالت صاحبان صنایع سنگین تر می شود و شرکت فراورده های لبنی نیز با توجه به خط مشی همیشگی خود در ارائه محصولات سالم و ارتقای فرهنگ مصرف جامعه، با انجام سرمایه گذاری سنگین، اقدام به خرید تجهیزات پیشرفته تولید شیرهای ESL از معتبرترین شرکت های  اروپایی نموده است.

    نتیجه این اقدام موثر و مفید، ارائه محصول با کیفیت به بازار و تامین نیاز مصرف کنندگان و پیروی آن افزایش سرانه مصرف در آینده می باشد که با کمک و یاری نیروهای انسانی مستعد و توانمند محقق می شود که مطمئناً در ایجاد رونق اجتماعی کشور به خصوص در شرایط پساتحریم، بسیار موثر و کارساز می باشد.در حال حاضر ۸۰ % شیر مصرفی در اروپا تولید شده با تکنولوژی ESL می باشد.

    تولید محصولات فرا پاستوریزه (ESL) ( Extended Shelf  Life (و توجه به نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده و با توجه به کیفیت و بهداشت بالاتر شیر نسبت به شیر پاستوریزه این امکان را فراهم کرده که کشورمان با  سرمایه‌های خرد و کلان گسترده‌ای که دارد، بتواند این سرمایه‌ها را از دلال بازی، واسطه‌گری‌ها و فعالیت‌های سوداگرانه مخرب به سمت سرمایه‌گذاری‌های مولد و مطمئن سوق دهد.

    اجرای اقتصاد مقاومتی، قطعا ملزومات خاصی را می‌طلبد که عزم راسخ مسوولان ، پرهیز از شعارزدگی و باور به اجرای آن اولین شرط آن است. این ایده اکنون در یک شرکت تولید محصولات لبنی محقق شده است .

    مهندس هاشم نصیری عضو انجمن مدیران صنایع و مدیر عامل یک شرکت تولید فراورده های لبنی با بیان اینکه در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی – اقدام و عمل نامگذاری شده است از هیچ کوششی در راستای رسیدن به خودکفایی اقتصادی به ویژه در حوزه تولید محصولات غذایی نباید فروگذار کرد اظهار داشت :

    هر اقدامی که در جهت بهینه سازی تولید و تولید بر اساس ذائقه و سلیقه مشتری انجام شود یا دست تولید کنندگان محصولات غذایی را برای مشتری پسند تر شدن محصولات باز بگذارد اقدامی شایسته و در راستای مقاوم سازی اقتصاد است ، ما با توجه به ضرورت های موجود و نیاز بازار و جامعه، تولید محصولات فراپاستوریزه (ESL) با ماندگاری بالا را اکنون کلید زده ایم و این اقدام را حرکتی نو و تاثیر گذار در تغییر شرایط بازار و مقاوم سازی اقتصادی می دانیم .

    مهندس نصیری با بیان اینکه شیر یکی از فرآورده های بی نظیر می باشد که به دلیل خواص غذایی ویژه که در مواد غذایی دیگر کمتر یافت می شود  همواره مورد توجه طیف وسیعی از جامعه بوده است گفت :

    سرانه مصرف این ماده مهم غذایی در ایران ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم اما در کشورهای اروپایی ۳۰۰ کیلوگرم است، با رشد جمعیت و افزایش آگاهی مصرف کنندگان ، این نیاز احساس شده است که روش هایی برای بهبود شرایط نگهداری و افزایش ماندگاری این محصول و افزایش مصرف سرانه آن در نظر گرفته شود.

    مدیر عامل شرکت تولید محصولات لبنی همچنین با اشاره به اینکه میزان مصرف شیر در الگوی مصرف غذایی خانوار در مقایسه با سبد مطلوب غذایی کشور فاصله زیادی دارد گفت : اکنون ایرانیان روزانه ۱۹۰ گرم شیر و مواد لبنی مصرف می کنند، درحالیکه طبق سبد مطلوب پیشنهادی غذایی، باید حداقل ۲۵۰ گرم شیر و لبنیات در روز مصرف کنند.

    وی ادامه داد برای افزایش تمایل مصرف کنندگان به مصرف بیشتر و بهتر شیرز روش فرآیندی به نام ESL در صنایع لبنی به کار گرفته می شود و بر اساس آن  شیری که با فرآیند ESL تولید می شود ، نوعی شیر فراپاستوریزه است که با انجام فرآیندی اضافی، زمان ماندگاری محصول در دمای ۶-۴ درجه سانتی گراد به نسبت شیرهای پاستوریزه معمولی به مدت چند روز افزایش می یابد که این افزایش بسته به شرایط مختلف از جمله کیفیت شیر اولیه ، نوع فرآیند ، شرایط بسته بندی و نگهداری و حمل ونقل می تواند زمان  طولانی تری دراختیار مصرف کننده باشد .

    مهندس نصیری ابراز امیدواری کرد : که با تولید محصولات شیر فراپاستوریزه (ESL) شرایط برای تولید محصول با تنوع بیشتر فراهم گردد و استان فارس که جایگاه خاص در تولید محصولات لبنی دارد بتواند گام های اساسی برای خودکفایی بهنیه کشورمان در تامین محصولات استراتژیک و راهبردی غذایی بردارد .

    منبع: الو دکتر

    لینک مطلب





:: بازدید از این مطلب : 600
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 شهريور 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: